AMK tekniikan alan valmennuskurssi
-
Valmennuskurssit
-
Verkossa
Autoalan koulutus | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Työnjohto monikulttuurisessa työyhteisössä
-
Ammatillinen koulutus
-
Verkossa
Data analytics and project management | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Insinööri (AMK) | ympäristöteknologia ja kiertotalouden ratkaisut | verkko-opinnot
-
AMK-tutkinnot, verkko-opinnot
-
Verkossa
Logistiikka | YAMK | verkkototeutus
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Talotekniikka| YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Talotekniikan erikoisammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Verkossa
Palveluliiketoiminnan kehittäminen | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | verkko-opinnot
-
AMK-tutkinnot, verkko-opinnot
-
Verkossa
Työteknikon koulutusohjelma
-
Ammattitutkinnot
-
Verkossa
Biotalouden ja energiantuotannon johtamisen asiantuntija (YAMK) | verkko-opinnot
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Lean-johtaminen | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Moderni johtajuus (ylempi AMK) | verkko-opinnot
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Hitsausalan koulutus | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Rakennusprojektin tehokas johtaminen | Insinööri | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Sertifioitu Supply Chain Manager
-
Ammatillinen koulutus
-
Verkossa
Ajoneuvoalan ammattitutkinto (150 osp)
-
Ammattitutkinnot
-
Verkossa
Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | verkko-opinnot
-
AMK-tutkinnot, verkko-opinnot
-
Verkossa
Tekniikka - tekniikkakoulutus, tekniiikkaopinnot -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Teknillistieteellinen ala kouluttaa asiantuntijoita tekniikan eri osa-alueiden tehtäviin. Tehtävät liittyvät toisaalta tekniikan taitamiseen ja toisaalta ympäristömme esteettiseen suunnitteluun. Teknillistieteellisen alan tutkinnot ovat tekniikan kandidaatin tutkinto, joka on alempi korkeakoulututkinto sekä diplomi-insinöörin (dipl.ins., DI), arkkitehdin ja maisema-arkkitehdin ylemmät korkeakoulututkinnot.
Helpottaaksesi koulutuksesi etsintää, olemme jakaneet seuraavat tekniikan osa-alueet omiksi alakategorioikseen: Elektroniikka, Koneet / Teollisuus, Logistiikka sekä Sähkö / Energia.
Tekniikkaopinnot etänä tai verkossa
Etä- ja verkko-opinnot voivat olla hyvä vaihtoehto sinulle joka pidät itsenäisestä työskentelystä ja haluat opiskella kotona tai työpaikalla, asut kaukana opiskelupaikkakunnasta, tai vaikka ulkomailla. Perusedellytyksenä on, että voit käyttää säännöllisesti tietokonetta, jossa on Internet-yhteys. Etä- ja verkko-opintoja tarjotaan nykyään kaikilla opintotasoilla. Tekniikan alalla voit esimerkiksi suorittaa sähkötekniikan perusteet verkko-opintoina Nivalan ammattiopiston kautta.
Tekniikan alan yliopistotason tutkinnot
Tekniikan kandidaatti
Tekniikan kandidaatin tutkinto on kolmevuotinen alempi korkeakoulututkinto, jonka laajuus on 180 opintopistettä. Tutkinto antaa vahvan matemaattis-luonnontieteellisen pohjan ja edellytykset oman koulutusalan ylemmän tutkinnon suorittamiseen. Hakukohteena on ylemmän perustutkinnon tutkinto-ohjelma ja opiskelija aloittaa opinnot sellaisessa alemmassa ohjelmassa, josta ylempään ohjelmaan jatkaminen sujuu helposti.
Diplomi-insinööri
Diplomi-insinöörin tutkinto koostuu alemmasta (tekniikan kandidaatti) ja ylemmästä (diplomi-insinööri) perustutkinnosta. Kandidaatin tutkinnon 180 opintopisteen lisäksi diplomi-insinöörin tutkintoon vaadittavien opintojen laajuus on 120 op. Tutkinto antaa valmiudet hankitun tiedon soveltamiseen työelämässä alan edellyttämillä työskentelytavoilla. Voit lukea lisää diplomi-insinöörin koulutuksesta täältä – Diplomi-insinööri.
Arkkitehti ja maisema-arkkitehti
Arkkitehtuurin koulutusohjelman tavoitteena on antaa opiskelijalle valmius toimia arkkitehdin ammattialalla, johon kuuluvat fyysisen ympäristön kehittäminen, rakentamisen suunnittelu sekä tähän liittyvät toteuttamis- ja johtamistehtävät. Arkkitehdin tutkinto koostuu alemmasta (tekniikan kandidaatti) ja ylemmästä (arkkitehti) perustutkinnosta. Lisää tietoa arkkitehdin koulutuksesta löydät täältä – Arkkitehtuuri.
Teknisiin tieteisiin kuuluvat:
- Arkkitehtuuri ja maisema-arkkitehtuuri
- Automaatiotekniikka
- Biotekniikka ja bioinformaatioteknologia
- Energiatekniikka
- Informaatioverkostot, tietojohtaminen
- Kemian tekniikka
- Konetekniikka
- Maanmittaus
- Materiaalitekniikka
- Prosessitekniikka
- Puunjalostustekniikka
- Rakennustekniikka
- Sähkötekniikka ja elektroniikka
- Teknillinen fysiikka ja matematiikka, teknis-luonnontieteellinen koulutusohjelma
- Tekstiili- ja vaatetustekniikka
- Tietotekniikka ja tietoliikennetekniikka
- Tuotantotalous
- Ympäristötekniikka
Tekniikkaopinnot ammatillisissa oppilaitoksissa
Ammattikouluilla on lukuisia eri suuntautumisvaihtoehtoja tekniikan ja liikenteen alalla ammatillisen perustutkinnon muodossa. Ammatillinen perustutkinto on kolmevuotinen kokonaisuus tarjoten tehokkaan ja nopean väylän käytännönläheiseen työhön. Ammattikoulujen järjestämiä perustutkintoja tekniikan alalla ovat esimerkiksi sähköalan, paperiteollisuuden, rakennusalan sekä kone- ja metallialan perustutkinnot.
Löydä tekniikan alan opintoja ammatillisissa oppilaitoksissa täältä>>
Tekniikkaopinnot ammattikorkeakoulussa
Myös ammattikorkeakoulujen tarjoamissa opinnoissa löytyy useita mahdollisuuksia. AMK voi olla oikea vaihtoehto sinulle, jos haluat suorittaa ammatillispainotteisen ja käytännönläheisen korkeakoulututkinnon. Koulutusohjelmia on mm. automaatiotekniikassa, energiatekniikassa, kemiantekniikassa, kone- ja tuotantotekniikassa, logistiikassa, paperikoneteknologiassa ja sähkötekniikassa.
Löydä tekniikan alan opintoja ammattikorkeakouluissa täältä>>
Tekniikkaopinnot aikuiskoulutuksena
Aikuiskoulutuskeskuksista esimerkiksi Länsi-Suomen Aikuiskoulutuskeskus INNOVA ja Turun AKK tarjoavat tekniikan opintoja. Huolimatta siitä haluatko siirtyä aivan uuteen ammattiin tai päivittää jo aiemmin hankittua osaamista, aikuiskoulutuksena voit opiskella kaikkea yksittäisistä kursseista kokonaisiin tutkintoihin.
Opiskelu ulkomailla
Yleisin tapa ulkomailla opiskeluun on opiskelijavaihto. Vaihtoon voi päästä opiskelijavaihto-ohjelmien kautta tai hankkimalla vaihto-opiskelupaikkansa itse. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvat moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia. Jos taas olet kiinnostunut suorittamaan koko tekniikan alan tutkinnon ulkomailla, kannattaa sinun ottaa yhteyttä suoraan kiinnostuksesi kohteena olevaan kouluun saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot.
Työelämässä
Tekniikan alalta valmistuneet voivat työskennellä esim. tuotannossa, tuotekehityksessä, suunnittelussa ja markkinoinnissa. Työpaikkoja on mm. teollisuuslaitoksissa, rakennusalalla, tietotekniikkayrityksissä ja suunnittelutoimistoissa. Valmistuneita työskentelee myös opetustehtävissä tekniikan alan oppilaitoksissa, jonka lisäksi myös valtio ja kunnat työllistävät tekniikkaa opiskelleita. Onnea opintoihisi!