Ympäristöalan ammattitutkinto
-
Ammattitutkinnot
-
Verkossa
Uudistava maatalous ja kestävät ruokajärjestelmät | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Maaseutuelinkeinojen koulutus | agrologi | monimuotototeutus
-
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
-
Verkossa
Biotalouden ja energiantuotannon johtamisen asiantuntija (YAMK) | verkko-opinnot
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
AMK luonnonvara-alan valmennuskurssi
-
Valmennuskurssit
-
Verkossa
Maaseudun kehittäminen | YAMK
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Tulevaisuuden liikennejärjestelmät | insinööri (YAMK) | monimuoto
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Master of Culture and Arts | Design for the Planet | online studies
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Master's Degree Programme in Circular Economy Solutions | online studies
-
Ylemmät AMK-tutkinnot
-
Verkossa
Ympäristö - ympäristökoulutus, ympäristöala, ympräistötiede -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Oletko kiinnostunut ympäristöstä? Ympäristö on ihmiselle elintärkeä sillä siitä saadaan kaikki resurssit kuten vettä, ravintoa, happea, energiaa. Ympäristön rajallisuuden havaitseminen johti aikoinaan ympäristönsuojelun aloittamiseen. Suojelulla pyritään säilyttämään ihmisen elinmahdollisuudet.
Ympäristötiede sisältää aineksia luonnontieteistä, tekniikasta, lääketieteestä sekä yhteiskunta- ja hallintotieteistä. Suuntautumis- ja sijoittumismahdollisuutesi ovat monipuoliset.
Eri koulutusvaihtoehtoja
Mikäli et halua muuttaa kotipaikkakunnaltasi tai et löydä sinulle sopivaa koulutusohjelmaa, on etäopiskelu sinua varten. Voit siten itse päättää kuinka ja milloin opiskelet. Tärkeää etä- ja verkko opinnoissa on muistaa opintojen suunnittelu ja ajankäytön hallinta!
Ympäristöön liittyviä oppiaineita voit opiskella niin kansanopistoissa, ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissakin. Suuntautumismahdollisuuksia on erittäin paljon.
Ympäristötiedettä voi opiskella Kuopion, Jyväskylän ja Helsingin yliopistoissa. Helsingissä oppiaineen nimi tosin on ympäristönsuojelutiede. Jokaisella yliopistolla on omat erityispiirteensä ja vahvuusalueensa, kannattaa siis tutustua tarkasti opinto-oppaisiin. Yliopistossa opintojaksoja ovat mm. ilmastonmuutos, sisäilma, työympäristö, vesistöt, juomavesi ja elintarvikkeet, melu, säteily, kasvivauriot, maaperäekologia, ilmansuojelutekniikka, energiantuotanto, ympäristöpäästöt ja riskinarviointi.
Opiskelemaan ulkomaille
Ympäristöön liittyviä koulutuksia voi hakeutua opiskelemaan myös ulkomaille, onhan ala erittäin kansainvälinen! Maailmanlaajuiset ympäristöongelmat ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet ovat ympäristöalan osaajan perustietoa. Erilaiset vaihto-ohjelmat helpottavat ulkomaille lähtemistä vähentämällä byrokratiaa ja tarjoamalla rahoitusta matka- ja asumiskuluihin. Kansainvälisten opintojen suunnittelussa on useimmiten tukena oma koulusi kansainvälinen osasto. Ympäristöalalla on lukuisia vaihtoyliopistoja mm. Sokrates/Erasmus -ohjelman sisällä.
Ympäristökoulutus - tulevaisuuden ala?
Ympäristökoulutus ja siihen liittyvien sivuaineiden kirjo on laaja ja jatko-opinto mahdollisuudet ovat monipuoliset. Jatko-opinnot tähtäävät tohtorin tutkintoon ja tutkijan ammattiin sekä yritysten ja hallinnon vaativiin tehtäviin.
Ympäristö asiantuntijoiden tarve on kasvamassa tulevaisuudessa. He voivat sijoittua julkisen sektorin, elinkeinoelämän tai järjestöjen palvelukseen.
Työtehtäviä löytyy mm. tutkimuksessa, hallinnossa, kasvatuksessa, koulutuksessa, opetuksessa ja tiedotuksessa. Kansainvälisiä tehtäviä on mm. kansainvälistyneissä yrityksissä, YK:n järjestöissä, EU:ssa ja kehitysmaissa.
Onnea koulutuksesi löytämiseen!